UMNO caught lying AGAIN !!!

Once a liar always a liar….and it’s proven again, they lied!

During the last few days of Ramadan Month when the Muslims are fasting, it was supposed to be a Holy month but yet again some Muslims are willingly spewing lies after lies just to make themselves some cheap publicity in the news. Sad these Muslims do not respect their own followings but yet when non-Muslim invited to a Mosque by the nazir of the Mosque they make hell for them….and plenty of police reports….calling them “hina” Agama Islam.

See what they wear “officially” and what their leaders says.

UMNO & Perkasa Logo on their official shirt.

Rabu lalu, mesyuarat BN di Putrajaya memutuskan untuk memisahkan dirinya dari PERKASA kerana aktiviti pertubuhan itu boleh menjejaskan usaha BN untuk mendapatkan sokongan bukan Melayu. Sejumlah pemimpin BN yang menghadiri mesyuarat tersebut, telah menyatakan keraguan terhadap PERKASA dan mendesak Umno menyatakan pendiriannya terhadap pertubuhan tersebut.

Parti Cinta Malaysia menyokong tindakan pemimpin Umno memisahkan diri mereka daripada Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA). Naib presidennya, Huan Cheng Guan berkata orang dan individu yang berfikiran waras sepatutnya menjauhkan diri daripada pertubuhan pimpinan ahli parlimen Pasir Mas, Datuk Ibrahim Ali.

“Kepimpinan Umno mesti mengarahkan wakil rakyatnya dan ketua bahagiannya supaya tidak menyertai aktiviti anjurah PERKASA dan menganggotai jawatankuasanya,” kata Huan yang juga bekas naib presiden Gerakan.

Berikutan itu, Setiausaha agung Umno, Datuk Tengku Adnan Mansor kemudian berjanji kepada rakan-rakan BN bahawa parti itu tidak akan memberi sokongan kepada PERKASA ataupun IbrahimPERKASA, yang mendakwa mempunyai 50,000 ahli, ditubuhkan selepas pilihanraya umum 2008 selepas pilihanraya dalam usaha untuk melindungi hak-hak berperlembagaan orang Melayu.

Ramai ahlinya adalah dari Umno. Benarlah kata orang, kewujudan PERKASA adalah satu bebanan ‘maha’ berat kepada Umno.. kehadirannya ternyata membuatkan Umno tidak selesa, selain membuktikan Umno gagal dalam membela hak Melayu/bumiputra (cakap je lebih)..

Tanggunglah sendiri wahai pemimpin dan penyokong Umno.. berani keluar statement (konon nk tunjuk tidak ada kaitan dgn PERKASA), so berani lah tanggung… selepas satu persatu bala menimpa.. mula mula kompenan BN dah beri ‘warning’, diikuti Parti Cinta Malaysia pula beri pukulan maut…
Umno kini hanya ada dua pilihan, sama ada menurut ‘titah’ parti2 kompenan BN dan Parti Cinta Malaysia, iaitu dgn memboikot segala aktiviti PERKASA sebagai membuktikan kata2nya, atau membuat U-turn dgn mengumumkan akan menyokong PERKASA..

Tidak pelik selepas ini, Umno akan berpecah kpd dua kumpulan, iaitu satu kumpulan yg cenderung kpd PERKASA/Ibrahim Ali/Tun Mahathir, dan satu kumpulan lagi yang menyampah dan meluat kepada team PERKASA tadi yg menjunjung gagasan 1Malaysia Najib, antaranya Khairy Jamaluddin dan Nazri Aziz…

May i ask, who is lying? UMNO or Perkasa? Najis or Ibrahim Ali? Tengku Adnan or Dr M?

looks like UMNO melayus are trying to cheat the Malaysian Malays again.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: